Çevirmenlerimiz

Erzurum’da doğdu. Lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. 2001 yılında Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun olduktan sonra çeşitli kurumlarda eğitim danışmanlığı yaptı. Aynı zamanda çevirmen olarak özel TV kanallarında çalıştı ve edebiyat çevirisi yapmaya başladı. 2015 yılında Norveç’e taşınarak Oslo Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde yüksek lisans yaptı. Ailesiyle birlikte Oslo’da yaşıyor.

Çayır Kuşu Hophop’u Türkçeye kazandıran Ayşe Çevik 1984’te İstanbul’da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde tamamladı. Akademik metinler ve sanat kataloglarıyla başlayan çevirmenliğinin 14. yılında George Orwell de dâhil olmak üzere çeşitli yazarların eserlerini Türkçeleştirmeye başladı. Çevik, dilin, dünyanın sınırlarını genişletebileceğine inanan bir okur ve çevirmen.

Ezay Akyıldız İstanbul doğumlu. İtalyan Kız Ortaokulu ve İtalyan Lisesinden mezun olduktan sonra bir süre İtalya’da yaşadı. Yurda dönüşünün ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. İtalyan ortaklı kurumsal bir firmada 22 yıl çeşitli görevlerde çalıştı. Çok sevdiği çevirmenlik mesleğine ağırlık verebilmek için emekli oldu. Çocuk kitaplarının yanı sıra roman ve  dergi yazıları da çeviriyor.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Hollanda Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra turizm rehberliği ve tercümanlık yaptı. Çocukları Can ve Ziya Lir (Becky’nin sıkı hayranları) sayesinde rengârenk çocuk kitapları ile tanıştı. Okumak yetmedi, o kitapların bir kısmını Türkçeye çevirdi. 2017 yılından bu yana Hollanda’da yaşıyor ve çocuklarla çalışıyor. Kitap yazmak hâlâ en büyük hayali.

Bonnie ile Mortimer serisini dilimize kazandıran Gözde Koca, 1994’te Ankara’da doğdu. Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Fransızca-İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde tamamladı. Kurgu ve kurgu dışı eserler çeviriyor. İki köpek annesi. Edebiyat komşuluğunun insanların çocukken tüm renkleriyle gördüğü, ancak pek azının hatırladığı insanlık şarkısını dünyanın dört bir yanında yaşattığını düşünüyor.