Yazarlarımız

Bonnie ile Mortimer serisinin yazarı Agnès Cathala 1969 yılında doğdu. Çocuk kitapları yazıyor ve gençlik gazeteciliği yapıyor. Aile efsanesine göre okumayı dört yaşındayken, “Sayılar ve Harfler” isimli televizyon programının karşısında öğrendi. Fakat kariye­ri, asıl olarak ilkokul ikinci sınıftayken yerel bir gazetenin düzenlediği şiir yarışmasını kazanmasıyla başladı. Yarattığı Bonnie karakteri gibi tek kız çocuğu olan Agnès de çocukken diş teli takıyordu. İki çocuğu var, ama ne kadar büyüseler de ona ilham vermeye devam ediyorlar. La Vie Parfaite du Maharadja (Maharadja’nın Muhteşem Hayatı) kitabı 2012’de Troyes Çocuk Kitabı Ödülü’nü kazandı.

Çayır Kuşu Hophop (orijinal adı “Tup”) serisinin yaratıcısı Alex Donovici, Romanya’nın en ünlü çağdaş çocuk kitabı yazarlarından biri. Yine bir çocuk kitabı yazarı olan eşi Cristina’yla birlikte online fenomene dönüşen “Christina’nın Hikâyeleri” (Christina’s Stories) projesiyle de önemli bir üne sahip.

Donovici, Türkçede ilk iki kitabını yayımladığımız -şimdilik-  beş ciltten oluşan Çayır Kuşu Hophop serisinin günümüz çocuklarının ihtiyaçlarına ve ebeveynlerin beklentilerine göre tasarlanmış çağdaş bir masal olduğunu düşünüyor. Romanyalı eleştirmenler de serinin çocuklara yaşam hakkında değerli dersler vermenin yanı sıra, çoğu zaman şiddet ve zalimliklerle dolu klasik masallara mükemmel bir alternatif sunduğunu ifade ediyor.

Carlo Barbieri 1946 yılında dünyaya  geldi. Kendisini Sicilyalı olarak tanımlayan yazar Tahran ve Kahire’de yaşadı, şimdi Roma’da çalışmalarını sürdürüyor. Ülkesinde dedektiflik öyküleri denince akla gelen ilk isimlerden Barbieri pek çok saygın ödüle layık görüldü.

Oslo’da büyüdü, şimdi eşi ve üç çocuğuyla Asker’de yaşıyor. Bilgisayar bilimleri ve felsefe eğitimi alsa da en büyük tutkusu yazmak. Sihir Sınavı, ilk romanı Vega (2017) ve Norveç’in önemli edebiyat ödüllerinden Uprisen’a aday gösterilen Brådypt’in (2019) ardından kaleme aldığı -şimdilik- tek çocuk kitabı.

“X-Men markası” ile Avrupa yapımı bilimkurgu dizisi “Defiance” da dâhil olmak üzere birçok TV dizisi ve ünlü bilgisayar oyunları için tasarımlar yapan bir konsept sanatçısı ve illüstratördür. Yüksek lisansını Hertfordshire Üniversitesi’nde illüstrasyon alanında tamamlamıştır. Duvarın İçinden, Standing’in ilk kitabıdır.

Amsterdam’daki Gerrit Rietveld Akademisi’nde (sanatçılar için çılgın bir okul) tanıştı. En büyük hayalleri birlikte bir çizgi roman yaratmaktı. Marc birçok kurgu dışı kitap kaleme aldı. Hollanda gazeteleri ve dergileri için felsefe yazıları yazıyor.

Sander bir sanatçı ve illüstratör.